Sommer mix
Světlá vícezrnná směs pro výrobu chlebů a pečiva Světlá vícezrnná směs s vysokým obsahem semen je vhodná pro ruční i průmyslové zpracování. Výrobky s použitím této směsi mají výrazný objem a zajímavý barevný kontrast střídky.
základní receptura na pečivo:
- pšeničná mouka 100 kg
- Sommer mix 20 kg
- droždí 4 kg
- olej 4 kg
- voda 58 kg
Technologický postup:
Suroviny smísíme na záraz 4 - 6 minut pomalu a 7 - 8 minut rychle. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Vytvarujeme polotovary a necháme cca 40 - 50 mi- nut kynout (dle velikosti výrobků) při teplotě 32 - 35 °C a vlhkosti 70 - 80%. Vsázíme při teplotě 270 °C, zapaříme a dopékáme po dobu 12 – 16 minut při teplotě 250 °C. složení: lněné semínko, sójová drť , slunečnice, sůl, sezam, sojová mouka, pšeničný kvas, syrovátka, pšeničná mouka, žitná mouka, emulgátor (E 472e), protispékavá látka (E 341e), enzymy, látka zlepšující mouku (E 300), leštící látka (E 910).
skladování: v suchu a chladu, v originálním obale.
minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby.